Ford B-max

 

Potpuno novi Ford B-max – svestrano i višenamjensko vozilo koje debitira ove godine, postavlja novi standard u svojoj klasi u potrošnji goriva i emisijama CO2 zahvaljujući najnovijim Fordovim benzinskim i dizel motorima.

B-max uključuje niz tehnologija koje smanjuju potrošnju goriva i emisije CO2. Između ostalog to je tehnologija Auto-Start-Stop pomoću koje se motor automatski gasi kad je vozilo u stanju mirovanja, Fordov Eco Mode informacijski sustav koji sugerira vozaču da prihvati mnogo ekonomičniji stil vožnje; pokazivač izmjene brzina koji signalizira trenutak u kojem je izmjena brzina najučinkovitija; pametno regenerativno punjenje baterije na najekonomičnijim točkama tijekom vožnje, odnosno u trenucima kad motor ne troši gorivo.

Ulazak B-maxa u proizvodnju zahtijevao je novi pristup oblikovanju vrata što je rezultiralo širom otvorenim ulazom za vozača, putnike i prtljagu, sa središnjim stupom integriranim u sama vrata. B-max se odlikuje i visokom kvalitetom izrade i kvalitetom materijala koji se rijetko nalaze kod cjenovno dostupnih kompaktnih automobila uz fleksibilnu kombinaciju sjedenja i izdašan prostor za prtljagu po čemu se izdvaja od ostatka klase.

Sprijeda ima mjesta i za osobe krupnijeg stasa, jer se prednja sjedala mogu značajno gurnuti unatrag. Prostranost na stražnjim sjedalima tada se može zahvaliti uspravnom položaju sjedenja te velikoj unutrašnjoj visini. A i širina od 175 cm po mjeri je većeg auta. Prtljažnik u osnovnoj postavci mjeri samo 304 litre, međutim funkcionalnost je izvrsna. Stražnja se sjedala mogu segmentno preklapati, a suvozačevo također može uroniti u podnicu te ukupni prtljažni prostor može narasti na 1372 litre. Sve to B-maxu osigurava mogućnosti velikog auta, koji ozbiljnom masom i solidnom konstrukcijom čvrsto stoji na cesti.

Na sljedećim linkovima možete pogledati priloženi katalog, kao i aktualni cjenik modela Ford B-max.

 

Katalog Ford B-max (PDF)

Cjenik Ford B-max (PDF)