Ford Fiesta

 

U protekle 32 godine proizvedeno je više od 12 milijuna Fiesti. Prva generacija Ford Fieste bila je predstavljena 1976. godine i okitila se titulom Najboljeg europskog automobila zbog svoje praktičnosti i jednostavnog održavanja.

Za razvoj nove Fieste bila je zadužena Ford Europa, a važno je naglasiti da će se po prvi put u svojoj povijesti prodavati i na tržištu SAD-a. Izmjene u odnosu na europski model bit će minimalne, tek toliko da se ispune zakonski propisi SAD-a, a početak prodaje u SAD-u očekuje se tijekom 2010. godine.

Nova Ford Fiesta koristi naprednu tehnologiju 'downsizinga', s najkompaktnijom karoserijom, najboljim podvozjem i najboljom upravljivošću u nižoj klasi. U kombinaciji s atraktivnim dizajnom, dinamičnim i štedljivim motorima te povoljnom cijenom, najvažniji je tržišni novitet ove godine, po mjerilima prosječnog hrvatskog kupca. To dokazuje i činjenica da je stručni žiri Hrvatske automobilske udruge titulu 'Hrvatski automobil 2009. godine' i nagradu 'Zlatni kotač' dodijelio upravo novoj Ford Fiesti.

Fiesta je oblikovana po principu kinetic dizajn filozofije na kojoj Ford Europa temelji svoje nove modele već nekoliko godina. Podsjećamo, Nova Fiesta nastala je iz konceptne studije Verve, pri čemu su napravljene vrlo male izmjene na serijskom modelu.

U ožujku 2013. krenula je prodaja redizajnirane Fieste. Vizualne promjene vidljive su uglavnom na prednjem odbojniku i farovima, te novom dizajnu poklopca motora, a najveće promjene napravljene su u pogledu sigurnosti. Tako redizajnirana Fiesta već u osnovnoj opremi Ambiente sadrži ESP (elektronski sustav stabilnosti), HLA (sustav zadržavanja vozila na nagibu) te 7 zračnih jastuka.

U nastavku možete skinuti katalog i cjenik vozila sa popisom serijske i dodatne opreme. Za informacije o trenutno važećim akcijskim cijenama molimo da nas kontaktirate u našem prodajnom salonu.

 

Katalog Ford Fiesta (PDF)

Cjenik Ford Fiesta (PDF)