Ovlašteni Ford servis

 Ford nudi bogat izbor originalne dodatne opreme čiju ponudu možete vidjeti na sljedećem linku:

Katalog dodatne opreme
Prednosti ovlaštenih Ford servisa i održavanja Vašeg Forda u njima sežu puno dalje od servisnih intervala. AMC Međimurje kao ovlašteni Ford partner posjeduje suvremenu i dobro opremljenu servisnu radionicu, a osim toga u njoj rade djelatnici koji raspolažu stručnim znanjima i vještinama potrebnim za brz i kvalitetan popravak Vašeg vozila.

Pravilnim održavanjem u ovlaštenom servisu izbjeći ćete nepotrebne troškove popravaka zbog pogrešnog korištenja, zapuštanja ili nepropisnog održavanja, te ćete dodatno povećati vrijednost svoga vozila kod eventualne prodaje.

Zbog toga bi trebali:

  1. Dovesti Vaše vozilo do ovlaštenog Ford partnera zbog jamstvenog popravka čim primjetite kvar. Ovime ćete smanjiti obim popravaka na Vašem vozilu.
  2. Vaše vozilo servisirati prema Ford-ovim preporukama. Napomena: Budete li duže vrijeme zanemarivali redovno održavanje i redovne servise, smanjiti će se jamstvena pokrivenost oštećenih dijelova.
  3. Osigurati da se prilikom servisa koriste originalni Ford-ovi dijelovi i tekućine ili, dijelovi i tekućine koji kvalitetom odgovaraju originalnim Ford-ovim dijelovima i tekućinama.
  4. Voditi urednu i potpunu evidenciju održavanja u knjižici te sačuvati sve primljene račune kao dokaz da je vozilo redovno servisirano, u skladu sa Ford servisnim planom, koristeći odgovarajuće dijelove i tekućine. To će vam pomoću u slučaju da želite ostvariti jamstveno pravo koje uključuje dijelove na čiji je kvar moglo utjecati neodgovarajuće ili neredovito održavanje.

Za vrijeme trajanja životnog vijeka Vašeg vozila važno je redovito izvoditi servise, u godišnjim razmacima ili nakon određenog broja prijeđenih kilometara (što nastupi prije). Točan sadržaj svakog servisa razlikuje se od modela do modela i zavisi o starosti te prijeđenom broju kilometara vozila. Na Vaš zahtjev dat ćemo Vam kopiju rasporeda servisa, sa svim servisnim operacijama koje se odnose na Vaše vozilo.

Ford Asistencija - mobilno jamstvo

Ford Asistencija je program pomoći na cesti posebno osmišljen da omogući potpunu sigurnost vozačima automobila Ford u nepredviđenim i hitnim slučajevima.

Ford Asistencija je na raspolaganju u cijeloj Europi 24 sata dnevno, 365 dana u godini.


Besplatni broj telefona: 0800 7987


Ford Asistencija je dostupna za sva nova putnička i gospodarska vozila marke Ford kupljena u ovlaštenoj Ford mreži distributera marke Ford i vrijedi tijekom trajanja jamstva na vozilo. Ova usluga vezana je uz vozilo, što znači da svi vozači i suputnici koji upravljaju vozilom uz dozvolu vlasnika mogu dobiti traženu uslugu. Ford Asistencija se može koristiti na putovanjima u zemlji ili na putovanjima u druge zemlje Europe.

Ford Asistencija pruža mogućnost otklona kvara na vozilu ili vuču vozila do najbližeg Ford ovlaštenog servisa ukoliko je kvar nemoguće otkloniti na licu mjesta. Ukoliko kvar nije moguće otkloniti isti dan tijekom radnog vremena u Fordovom ovlaštenom servisu, Ford Asistencija će omogućiti zamjensko vozilo (rent a car) istog dana kada je kvar nastao. Ford Asistencija može ponuditi uslugu pronalaženja hotelskog smještaja, ako se ne koristi usluga zamjenskog vozila.